Kaikkein tärkeintä on kannustaa ja rohkaista lasta kielen opiskelussa ja osoittaa olevansa kiinnostunut lapsen kehittyvästä taidosta. Läksyjen tekemistä kannattaa seurata ja omien mahdollisuuksien mukaan liittyä joskus mukaan esim. lukemalla kappaleita lapsen kanssa roolilukuna tai opiskelemalla sanoja yhdessä tai kyselemällä, mitä lapsi on tällä viikolla oppinut englannissa. Tapoja on hyvin monia.

Vanhemman rooli on seurata, että lapsi lukee englantia ääneen, mutta  ääntämisvirheitä kannattaa korjata varoen tai ei ollenkaan.  Ääneen lukeminen ensisijaisen tärkeää, sillä se auttaa myös mm.  ymmärtämään tekstiä, tuottamaan sanastoa sekä kehittää kielen rakenteellista ymmärtämistä.

Lapsi oppii hyvin paljon muodollisen kouluopiskelun ulkopuolelta. Sen takia esim. englannin kielisten tv-ohjelmien seuraaminen, musiikin kuuntelu, tietokonepelien pelaaminen yms. ei ole kielen oppimisen kannalta paha asia.

Ongelmatilanteissa kodin tuki ja kannustus on erityisen tärkeä. Jos lapsi ei osaa tai jaksa tehdä kaikkea vaadittua, häntä voi kannustaa tekemään edes jokun verran; opiskelemaan osan sanoista, tekemään osan lauseista jne. Jos kirjoittaminen tuntuu erityisen hankalalta voi sen sijaan tehdä tehtäviä suullisesti. Tässä tapauksessa vanhemman on hyvä laittaa merkitä kirjaan opettajaa varten tai ottaa yhteys muulla tavalla opettajaan.

Mainokset